Zamotavanje 2023.

Zamotavanje 2023.

Nova godina za većinu ljudi predstavlja novi početak. Često gledamo u svoje ciljeve za narednu godinu i planiramo ono što želimo dalje. Međutim, pre toga je važno zastati i zahvaliti se za sve ono što nam je prethodna godina donela, koliko god izgledalo malo, beznačajno ili izuzetno neprijatno.
Važno je pohvaliti sebe za sve uspehe, za sve pokušaje, za rad na sebi; za prijateljstva i veze koje smo stekli i one koja smo prekinuli. Važno je pogledati ono u čemu smo bili dobri, šta smo sve prevazišli i koje male i velike korake smo napravili. Čak iako su iskustva bila ružna i neprijatna, ovo je  način za početak njihovog prihvatanja i integracije. Važno je odati sebi priznanje za ono ko smo postali, za ono šta smo preživeli, za ono što smo svesno sklonili..Da se prisetimo svih prijatnih i neprijatnih stvari koje su se desile, da ih prihvatimo kao deo iskustva i dišemo sa njima. A onda postanemo nežniji ka sebi. Važno je proslaviti još jednu godinu koju smo uspešno preživeli.
Ova radionica namenjena je upravo tome- da zaokružimo 2023., da je “zamotamo” i rasterećeniji uplovimo u Novu. Da sagledamo čemu nas je naučila, čemu nam je poslužila. To ćemo raditi tako što ćemo slikati! Oni koji su prisustvovali Geštalt art radionicama već znaju kako će to otprilike izgledati. Oni koji nisu, mogu pogledati neke od ranijih postova sa iskustvima ili se mogu prepustiti bez očekivanja o tome što sledi 🙂
Vaše je da obezbedite papir i boje kojima želite da radite. Preporučujem akrilne boje ili tempere i platno, ali je sasvim dovoljno da to budu drvene ili voštane bojice i običan papir. Važno je da obezbedite vreme za sebe kada Vas niko i ništa neće uznemiravati. Nećemo se baviti dubljim terapijskim radovima, ali će svako za sebe sigurno dobiti po neki uvid. Time što slikamo, crtamo, bojimo, angažujemo naše Unutrašnje dete koje se raduje slobodi i kreativnosti i postaje življe i aktivnije. Angažujemo našu desnu hemisferu koja je u moru obaveza i razmišljanja često zapostavljena. Svakako ćemo se i zabaviti! Za ovu radionicu nije potreban nikakav talenat niti iskustvo u umetničkom stvaranju. Vodiću Vas kroz Vašu godinu na nežan i podržavajući način, a Vi ćete je preslikati na papir. Dobrodošli!

Radionica će se održati online,na Zoom platformi, 23.12. od 10-12h.

Cena: 2000 dinara

Prijavite se na psihobalans.ns@gmail.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.